Twee zussen uit Velp vertellen over dementie in docu ‘BreinSussen’

BreinSussen. Foto: Still YouTube

– Twee zussen uit Velp spelen de hoofdrol in de documentaire ‘BreinSussen’. Hierin vertellen ze over de ziekte frontotemporale dementie (FTD). Hun moeder kreeg deze ziekte en die kan erfelijk zijn. Hoe gaan ze hier mee om?

Hoe ga je om met een risico van 50% om drager te zijn van frontotemporale dementie (FTD), een vorm van dementie die mensen op relatief jonge leeftijd kan treffen en je persoonlijkheid volledig kan veranderen?

De zussen Marijke en Janneke, beiden ook moeder van jonge kinderen, naderen de leeftijd waarop FTD zich mogelijk kan gaan manifesteren.

Kunnen de twee zussen uit Velp leven met de onzekerheid en dreiging van een mogelijk ziek worden, of willen ze duidelijkheid? Lukt het de zussen het brein te sussen? En wat denkt Vader Huub? Bekijk het in de onderstaande GLD Doc documentaire ‘BreinSussen’ van 50 minuten.