Ook Spankeren organiseert weer een Kerstmarkt

Kerst. Foto: Mr. Pixabay

– Spankeren staat op zaterdag 9 december in het teken van kerst. Dan wordt er een kerstmarkt georganiseerd van 11.00 tot 17.00 uur in de dorpskerk. Daarnaast kunnen bezoekers op het Kerkplantsoen kunstsmid Koen en de wilgenvlechter aan het werk zien.

In het kerkgebouw staan naast koffie, thee en glühwein diverse kramen zoals groenverkoop van kerststukken, curiosa, keramiek, kerstartikelen, sieraden, vogeltaarten en cadeauartikelen en verkoop van zelfgemaakte artikelen vervaardigd door deelnemers aan de dagbesteding “De Zonnehoeve” in Laag-Soeren. Het Brummens vrouwenkoor “Te Gek” zal twee keer 15 minuten optreden om 14.00 uur en om 14.45 uur.

Midwinterconcert

Wie de dag met muziek wil afsluiten kan daarna terecht bij de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren. Daar organiseert muziekvereniging Wilhelmina Spankeren een Midwinterconcert. Dan zullen het fanfareorkest, het opleidingsorkest en de blokfluitgroep van muziekvereniging Wilhelmina een mix van kerstnummers en midwinter muziek laten horen.

Aan de andere kant van de gemeente wordt een dag eerder ook een kerstmarkt gehouden in de Ulenpas vlak bij het voormalige ziekenhuis in Velp.