Veerpont Dieren – Olburgen opnieuw uit de vaart door hoogwater

Veerpont Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper

– De veerpont tussen Dieren en Olburgen moet vanaf donderdag 14 december opnieuw tijdelijk uit de vaart. Dit komt weer door de hoge stand van het water in de IJssel.

De veerpont moest in november ook al een week uit de vaart gehaald worden door het hoge water. Hoelang het deze keer duurt weet niemand, aldus Roland Jansen van veerdienst ‘Steeds Voorwaarts’.

Het water in de IJssel stijgt vooral door de afvoer van smelt- en regenwater uit het stroomgebied van de Rijn in Zwitserland en Duitsland. Het water komt deze keer mogelijk een halve meter hoger te staan dan tijdens de hoogwaterpiek in november. Toen stond het water in Dieren op 8.99 meter boven NAP volgens Rijkswaterstaat. Maar gelukkig blijven de koeien de waterhoogte in de gaten houden.

Zie ook: Prachtig uitzicht Rhederlaag live op Studio Rheden TV

Met name scholieren maken regelmatig gebruik van de veerpont. Toeristen die vaak een fietstocht maken langs de IJssel en over de Posbank kunnen dan via Brummen of Doesburg fietsen. Wie van Olburgen via Doesburg naar Dieren wil moet al gauw 12 km om fietsen. Op de website Veerpont-dieren.nl staan de tijden vermeld wanneer de pont normaal vaart.