Eerste woningen Doctor Schaepmanstraat klaar, maar ze blijven leeg

Doctor Schaepmanstraat 18 Velp. Foto: Martin Slijper

– Woningcorporatie Vivare zou vrijdag 15 december 2023 de eerste woningen opleveren aan de Doctor Schaepmanstraat in Velp, zo meldde opdrachtgever Vivare op de bouwlocatie. Maar de nieuwe bewoners moeten toch nog een paar lange maanden wachten.

Dit heeft onder andere met de stroomaansluiting te maken. Omdat hier voorheen ook al woningen stonden vinden mensen het toch raar dat er nu ineens een stroomprobleem is.

De oorzaak is een 1-fase aansluiting, terwijl de nieuwe woningen ook 3-fasen nodig hebben“, aldus woordvoerder Jansen van Vivare. De woningcorporatie verwacht dat de eerste sleutels aan de nieuwe bewoners pas te kunnen overhandigen eind april 2024.

Eerste woningen Doctor Schaepmanstraat klaar, maar ze blijven leeg – Foto: Martin Slijper

Update

Na publicatie bleek er nog veel onduidelijkheid te bestaan. Wanneer worden de eerste woningen nu precies opgeleverd? En wat moet er nog gebeuren? Door spraakverwarring en tegenstrijdige informatie van twee medewerkers van Vivare kreeg Studio Rheden onjuiste informatie.

De eerste woning is op 15 december 2023 opgeleverd door de aannemer aan Vivare. Maar dan moet de woning nog verder worden klaargemaakt. Nutsbedrijven moeten bijvoorbeeld nog de riolering van de huizen aansluiten op de hoofdriolering in de straat.

Omdat het nog een paar maanden duurt voordat de woningen door Liander op het stroomnet worden aangesloten, kan ook meteen de riolering verplaatst en vervangen worden omdat er nog steeds een oude riolering ligt. Hierdoor wordt de eerste woning op z’n vroegst eind april aan een bewoner opgeleverd. Maar als het flink gaat vriezen of Liander meer tijd nodig heeft, kan het nog veel langer duren.