Feestelijke naturalisatieceremonie op Landgoed Avegoor

Fletcher Hotel Avegoor in Ellecom Foto: Studio Rheden
Fletcher Hotel Avegoor in Ellecom Foto: Studio Rheden

ELLECOM – Acht inwoners van de gemeente Rheden hebben vrijdagmiddag officieel het bewijs van Nederlandse nationaliteit gekregen uit handen van burgemeester Carol van Eert.

Na een korte toespraak hebben vijf vrouwen en drie mannen in het Nederlands de verklaring van verbondenheid afgelegd. Daarna kregen ze het bewijs van Nederlandse nationaliteit uitgereikt. Dit gebeurde op Landgoed Avegoor in Ellecom.

Daarnaast was er ook nog een groep inwoners aanwezig die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden.

74 inwoners Nederlandse nationaliteit

In totaal hebben dit jaar 74 inwoners (37 vrouwen en 37 mannen) in de gemeente Rheden de Nederlandse nationaliteit gekregen. Dit aantal is inclusief de acht inwoners die vrijdag Nederlander zijn geworden. In 2022 hebben 66 inwoners de Nederlandse nationaliteit gekregen.