IJssel inspireert Doesburgse wereldtrompettist steeds weer

Eric Vloeimans is één van Nederlands grootste trompetisten. Foto: Omroep Gelderland

– Eric Vloeimans is één van Nederlands grootste trompetisten. Hij woont in Doesburg en is verliefd op de rivier die langs zijn stad stroomt.

In het Omroep Gelderland-programma De Troubadours gaat hij naar het buitengebied om rivier de IJssel te laten zien. Hij vindt er rust en inspiratie. “Het is prachtig. De IJssel meandert zo mooi door het landschap.”

Thuiskomen

Wanneer hij de rivier ziet weet hij dat hij thuis is. “Wanneer je uit het westen komt en over de A12 rijdt, zie je aan de linkerkant de Veluwezoom. En aan de rechterkant de IJssel. Je glijdt zo het landschap in.”

Vloeimans is geboren in Huizen en studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna zette hij zijn studie voort in New York. Waar hij met muzikanten Donald Byrd, Frank Foster en Mercer Ellington werkte.

Bekijk de hele aflevering van De Troubadours hier