Politie haalt dronken bestuurder in centrum Dieren van de weg

Politie. Foto: Martin Slijper

– In het centrum van Dieren reed afgelopen weekend een personenauto op het fietspad waar de auto niet mag komen. Nadat de politie de auto liet stoppen, mocht de bestuurder op een pijpje blazen.

Daaruit bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies 785 Ug/l, wat betekent dat hij een promille had tussen de 1,66 en 1,80. Een bestuurder van een auto mag maximaal 235 Ug/l blazen. De man had dus minimaal drie keer te veel gedronken.

De bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Uiteraard is ook proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zijn verhaal ook nog een keer tegen de rechter vertellen, die hem daarna waarschijnlijk ook nog een boete geeft.

Waarschijnlijk krijgt de bestuurder een boete van 850 euro en daarnaast volgens de standaard regels mogelijk nog een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 7 maanden.