Rhedenaar voor Jogchum Sevenster uit Dieren

Rhedenaar. Foto: Rheden

– Jogchum Sevenster heeft afgelopen week van de gemeente Rheden bij hem thuis De Rhedenaar gekregen. Dit beeldje is een award in de vorm van een sculptuur. Deze kan worden toegekend aan personen die zich langdurig gemeente breed hebben ingezet voor Rheden en veel hebben betekend voor de lokale gemeenschap.

Deze sculptuur is volgens de gemeente aan Jogchum toegekend “vanwege zijn tomeloze inzet voor onze gemeente. Hij heeft zich ongeveer 20 jaar ingezet om de kostbare heide in de Slenk te onderhouden. Jogchum heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 86 jaar en kan het werk niet meer doen.

De Slenk is een klein heideveldje in midden in Dieren West, dichtbij de Ontmoetingskerk, waar hij dagelijks te vinden was. Hij vindt het bijzondere moeilijk om zijn passie los te moeten laten vanwege zijn leeftijd. In zijn eigen tuin kweekte hij altijd heideplantjes. Zodra deze sterk genoeg waren, plantte hij ze in De Slenk. Duizenden heideplantjes zijn er geplant met een klein handschepje. Jogchum was er elke dag te vinden. Hij gaf de plantjes water, knipte voorzichtig hun overvloedige groei bij en het meeste werk was het vrij houden van onkruid.