Veysel Ü uit Rozendaal kreeg 30 jaar cel, maar gaat nu in hoger beroep

Politie. Foto: Martin Slijper

– Veysel Ü uit Rozendaal, de man die twee in Zwolle twee broers doodschoot, gaat in hoger beroep. In maart 2022 schoot de inmiddels 34-jarige Veysel uit Rozendaal de broers Ali (57) en Hüseyin Torunlar (62) op klaarlichte dag in de McDonald’s dood. Twee weken geleden werd hij veroordeeld tot 30 jaar cel voor de dubbele moord.

Met die uitspraak gaat de schutter dus niet akkoord. De rechtbank van Overijssel heeft dinsdag bevestigt dat de advocaten van Veysel hoger beroep hebben aangetekend tegen de uitspraak, zo meldt mediapartner Omroep GLD.

Bedreigd

De zaak draaide om geleend geld van Veysel aan de familie Torunlar. Met name aan de zoon van Ali: Ozan. Er is bewijs dat zoon Ali Veysel heeft bedreigd. Volgens Veysel is hij ook door Hüseyin en Ali bedreigd, onder meer in de McDonald’s. De verdediging wees de familie Torunlar aan als criminelen die de verdachte leeggezogen hadden en tot wanhoop dreven.

Maar de rechter vond dat nergens uit blijkt dat Veysel inderdaad concreet werd bedreigd door de broers. Daarbij nam Veysel een schietklaar wapen mee naar de afspraak, ziet de rechter. “Dus heeft hij op zijn minst in overweging genomen zijn vuurwapen te gebruiken.” Er was volgens de rechter voldoende tijd om over dat voornemen na te denken. De rechter besloot daarom dat er sprake was van voorbedachte rade.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep van start gaat.

Zie ook: Veysel Ü uit Rozendaal 30 jaar de cel in voor dubbele moord in de McDonald’s
Zie ook: Rozendaler naar rechtbank voor dubbele moord: wat dreef de verdachte?
Zie ook: ‘Hoe leg je kleinkind uit dat opa niet meer komt?’ Nabestaanden kapot na dubbele moord
Zie ook: Rozendaler naar rechtbank voor dubbele moord: wat dreef hem?
Zie ook: Verdachte ‘McDonald’s-moorden’ doet aangifte tegen zoon slachtoffer
Zie ook: Rozendaalse verdachte McDonald’s-moord psychisch onderzocht
Zie ook: Rozendaalse verdachte McDonald’s-moorden herstelt goed na zelfmoordpoging
Zie ook: Dubbele moord McDonald’s in verband gebracht met investeringen bij Turkse maffiabaas
Zie ook: ‘Ik werd afgeperst en bedreigd’, zegt schutter McDonald’s Zwolle
Zie ook: ‘Dubbele moord in McDonald’s was vereffening in drugscircuit’
Zie ook: Verdachte dubbele moord McDonald’s nog zeker 90 dagen in de cel
Zie ook: Jonge vader verdacht van dubbele moord: ‘Te bizar voor woorden’
Zie ook: Verdachte dubbele moord bij McDonald’s had financiële problemen
Zie ook: Verdachte dubbele moord in McDonald’s komt uit Rozendaal