‘We hadden dood kunnen zijn’, flinke schrik door brand

Onderbuurman Erhan is geschrokken van de woningbrand. Foto: Omroep Gelderland

– Bewoner Erhan is flink geschrokken van de woningbrand afgelopen nacht aan de Thorbeckestraat in Dieren. “Ik ben wakker geworden door harde knallen. Ik voel me onveilig, gestrest en verdrietig, want we hadden wel dood kunnen zijn.”

Hulpdiensten rukten in de nacht van maandag op dinsdag massaal uit. Bij het arriveren van de brandweer sloegen de vlammen uit een bovenwoning en niet lang daarna sloeg het vuur over naar de woning eronder.

“Vannacht ben ik wakker geworden door twee of drie explosies. Ik vroeg me eerst of er bij mij werd ingebroken of dat het vuurwerk was of dat er voor de gein op mijn ramen werd geslagen. Maar later hoorde ik van verschillende mensen dat het een molotovcocktail was in de brievenbus”, vertelt Erhan. Volgens meerdere bewoners in de buurt zou de brand het gevolg van een gerichte actie zijn.

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk onder controle, maar meerdere woningen zijn voorlopig onbewoonbaar. Bij de brand raakte niemand gewond. Erhan woont op de begaande grond van de woning. Hij en zijn buren zijn geëvacueerd en opgevangen in de brandweerkazerne.

Onderzoek

De politie laat weten onderzoek te doen naar de brand. Er wordt vandaag buurtonderzoek gedaan. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden liet eerder aan Omroep Gelderland weten geen onderzoek te doen, gezien de woning dusdanig is uitgebrand dat er niks meer te vinden is. “Wellicht dat de verzekering de brand gaat onderzoeken”, aldus de woordvoerder.

Blijf op de hoogte van het laatste 112-nieuws: