‘Agente’ belt oudere vrouw (83) en licht haar op

Deze pinner heeft pech

– Een oudere vrouw in Doesburg is het slachtoffer geworden van een oplichter. Ze dacht dat ze te maken had met een politieagente die onderzoek deed naar fraude. Maar van onderzoek was geen sprake, het was een laaghartig staaltje van crimineel werk in uitvoering.

De nepagente wist aan de telefoon het vertrouwen te winnen van de vrouw (83). Ze maakte haar wijs dat er een groot geldbedrag van haar rekening was gehaald en dat meerdere mensen in Doesburg dat ook was overkomen. Het geld zou zijn overgemaakt naar een rekening in België.

Een collega van de agente zou bij de vrouw langsgaan om orde op zaken te stellen. Dat gebeurde ook. Een man van ongeveer 18 jaar oud nam onder meer een laptop, sieraden en bankgegevens mee.

Dochter ongerust

Ondertussen had de dochter van de Doesburgse onraad geroken, want ze kreeg geen contact met haar moeder en werd ongerust. Ze ging langs en belde meteen de politie toen ze bij haar moeder aankwam. Ook belde ze de bank en die gaf aan dat de bankpas van het slachtoffer reeds was geblokkeerd en dat er niet mee kon worden gepind.

De man op de foto had daardoor geen succes bij de pinautomaat. De Doesburgse is wel sieraden kwijt, spullen die voor haar een grote emotionele waarde hebben.

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023508907.