Nick (18) komt wolf tegen onderweg naar school

– Nick van Beek (18) kon zijn ogen deze week niet geloven. Toen hij na de kerstvakantie voor het eerst weer naar school ging, zag hij op de weg vlakbij huis een heuse wolf. Hij twijfelde geen moment en wist het dier te filmen.

Nick woont met zijn familie op een boerderij in de Fraterwaard in het buitengebied van Doesburg. Toen hij maandag in de auto zat om naar school te gaan, zag hij het dier.

Volgens zijn vader Henri had hij het niet meteen door: “Nee, hij dacht eerst, wat een rare hond is dat? O nee, het is een wolf!”. Met zijn telefoon heeft Nick het dier gefilmd. Vanwege het hoge water kon de wolf maar een paar meter het gras op. Om op het droge te blijven verkoos het dier de weg.

Wolf liep mank

Vader Henri van Beek is melkveehouder en heeft 250 melkkoeien en kalveren. Hij is niet bang voor de wolf maar zit er ook niet op te wachten: “Hij hoort op de steppe of in het bos maar niet hier. Als ik nu ’s avonds in het donker naar de stal toe loop, let ik wel even op. En ik check of de stallen goed dicht zijn, dat ie niet bij de kalveren kan komen.”

Vaker wolven gespot

Volgens Wilke Schoemaker van Stichting Twickel, die ook dit buitengebied in Doesburg beheert, worden er inmiddels wel vaker wolven gespot: “In deze tijd gaan wolven op zoek naar een partner. Dit was een mannetje dat op zoek is naar een vrouwtje. Een zogeheten doorloper noemen we dat.” Opvallend is dat de wolf mank liep.