EHBO vereniging Rheden start nieuwe basiscursus

EHBO. Foto: adexo_medical via Pixabay

– De meeste ongevallen vinden in en rondom het huis plaats. Het is goed als je op zulke momenten weet wat je wel of juist niet moet doen. Daarom starten de EHBO-verenigingen van Rheden en Velp-Rozendaal een nieuwe cursusavond.

Je leert hoe je moet handelen als iemand onwel wordt. Onderdelen van de cursus zijn alarmeren, reanimeren en een AED bedienen. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een A(utomatische) E(xterne) D(efibrillator) aansluit. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

De nieuwe cursusavond wordt gehouden op dinsdagavond 6 februari. De reanimatiecursus wordt gehouden in het EHBO-lokaal van de voormalige Dr. A. van Voorthuijsenschool aan de Schoolstraat 12 in Velp. De kosten zijn 25 euro per deelnemer en de cursus gaat alleen door als er 6 kandidaten zijn. Meer informatie en een aanmeldingsformulier is op www.ehbo-rheden.nl te vinden.