Filmhuis Dieren toont film Zomervacht met Dierenaar in de hoofdrol

Dierenaar Joël in t Veld. Foto: Anneke Terpstra

– Dierenaar Joël in t Veld speelt de hoofdrol in de nieuwe film Zomervacht. De film kwam in oktober 2023 uit. Komende week is de film ook te zien bij Filmhuis Dieren.

De film van anderhalf uur is te zien op dinsdag 23 januari en vrijdag 26 januari om 20.00 uur in De Zoomerij (De Bundel). Dierenaar Joël in t Veld en zijn moeder, als begeleider, zijn daarbij ook aanwezig.

Joël heeft hersenletsel ontstaan door zuurstofgebrek bij de geboorte, waardoor hij lichamelijk gehandicapt is en een spraakstoornis heeft, maar wel in het bezit is van een gezond stel hersenen waardoor er vervelende situaties kunnen ontstaan. Nadat hij in 2022 onverwacht de hoofdrol de hoofdrol kreeg in de film Zomervacht is hij nu gestart met een opleiding audi-visueel specialist aan het Rijn IJssel College in Arnhem.

Zie ook: Een hoofdrol in een film is voor Joël (18) héél bijzonder

Zomervacht

De film Zomervacht bij Filmhuis Dieren gaat over Brian en Lucien. Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?