Rheden geeft 55-plussers subsidie voor woningaanpassing

Oudere in traplift in eigen woning. Foto: ANP

– Rheden komt met een subsidieregeling die ervoor moet zorgen dat 55-plussers langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Met de regeling ‘Mijn Huis, Mijn Toekomst’ kunnen inwoners vanaf 55 jaar een bijdrage ontvangen voor aanpassingen in hun woning.

“Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Maar het huis kan soms belemmeringen opleveren die er eerder niet waren. Met enkele aanpassingen is het vaak mogelijk om langer veilig en comfortabel thuis te blijven wonen”, verklaart de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van antisliptegels en beugels in de badkamer of het verlagen van drempels.

Eens per drie jaar meedoen

“Met de subsidieregeling stimuleert de gemeente Rheden het preventief aanpassen van woningen. Alle inwoners van 55 jaar en ouder met een huur- of koopwoning komen hiervoor in aanmerking”, vervolgt de gemeente Rheden. Hiervoor komt een adviseur op bezoek. Samen met de bewoner wordt dan bekeken welke woningaanpassingen nodig zijn. “De adviseur gebruikt een checklist waarin staat wat een aanpassing ongeveer kost en hoeveel de gemeente vergoedt.”

De bewoner kan vervolgens zelf beslissen welke aanpassingen hij of zij wil (laten) uitvoeren. “De gemeente betaalt een derde van de kosten tot een maximum van 650 euro per huishouden. Inwoners kunnen eens per drie jaar meedoen.”

Met deze regeling geven we niet alleen een helpende hand, maar investeren we in de levenskwaliteit van onze oudere inwoners.

Gea Hofstede, wethouder bij gemeente Rheden

“Thuis is meer dan een huis; het is een plek vol herinneringen en comfort”, benadrukt Gea Hofstede, wethouder bij gemeente Rheden. “Samen bouwen we aan een gemeenschap waarin iedereen, ongeacht leeftijd, zich gesteund voelt in het creëren van een thuis dat meegroeit met de behoeften van het moment.”