Fietser gelanceerd bij botsing met auto op rotonde

Fietser gelanceerd bij botsing met auto op rotonde. Foto: Martin Slijper

– Op de beruchte rotonde op de hoek van de Arnhemsestraatweg en de Nordlaan in Velp is donderdagmorgen een fietser gelanceerd.

De jongeman op de fiets kwam rond 10.30 uur hard in aanraking met een auto die vanaf de Nordlaan de rotonde op wilde rijden. Maar de bestuurder van de auto zag de fietser op de rotonde niet aankomen waardoor de fietser vol werd geraakt.

Door de voorrangsfout van de auto liep de fietser, een jongeman van 16, onder andere flinke schaafwonden op in zijn gezicht. Hij is meteen nagekeken door de verpleegkundige. De jongen gaat nog voor controle naar de dokter. De auto kan naar de garage voor een nieuwe bumper en de fiets heeft onder andere een nieuwe kettingkast nodig.

Nr. 1 in de top tien

De rotonde in Velp staat op nr. 1 in de Top 10 van ongevallen in de gemeente Rheden. Volgens een verkeersonveiligheidsrapportage van BLIQ zouden waarschuwingsmarkeringen in de vorm van driehoekjes op het wegdek ervoor kunnen zorgen dat er minder ongelukken gebeuren. Die zouden in het najaar van 2023 worden geplaatst. Het is niet bekend wanneer ze wel worden geplaatst..

Fietser gelanceerd bij botsing met auto op rotonde.. – Foto: Martin Slijper