Krijgt Dieren binnenkort ook een eigen dorpsvlag?

Dorpsvlag Dieren. Foto: Carlo Polman - OudZuidOntwerp Dieren

– Laag-Soeren kreeg eind september 2023 een eigen dorpsvlag. Deze werd democratisch gekozen door de inwoners van het dorp. Maar krijgt Dieren nu ook een eigen vlag?

De vlag werd al op 30 november 2023 stilletjes onthuld tijdens een diner van ondernemersvereniging Dels uit Dieren bij De Peerdestal in Ellecom. De vlag werd toen aangeboden aan wethouder Klomberg, tevens dorpswethouder van Dieren. Maar het ontwerp van de vlag is niet democratisch besloten.

Dierenaren hebben niet mogen meedenken net als in Laag-Soeren. De vlag is ontworpen door Carlo Polman van reclameburo OudZuidOntwerp uit Dieren.

Polman: “Een vlag zorgt voor herkenning. Het laat zien dat je trots bent op waar je woont of werkt. En het laat zien dat je je verbonden voelt met elkaar, om elkaar geeft.

Of dit daadwerkelijk de vlag van Dieren wordt is nog lang niet zeker. Het is nog onduidelijk wat Dierenaren ervan vinden. En daarnaast moeten de raadsleden van de gemeente Rheden de vlag nog goedkeuren. Toch is de vlag nu al te bestellen.

Zie ook: Gemeente keurt nieuwe dorpsvlag Laag-Soeren goed