Vitesse neemt maatregelen na rellen

Politie treedt op na de wedstrijd Vitesse-Feyenoord. Foto: Persbureau Heitink

– Vitesse scherpt de ticketverkoop voor de rest van dit seizoen per direct aan. Vanaf nu geldt voor wedstrijden met een verhoogd risico dat seizoenkaarthouders en fankaarthouders niet langer meerdere tickets bij kunnen bestellen.

De maatregel volgt op de rellen van afgelopen zondag in de slotfase van de wedstrijd Vitesse-Feyenoord. Zo’n twintig supporters wisten toen langs het veld te komen en de wedstrijd moest tijdelijk worden stilgelegd.

Alleen voor risicowedstrijden

Vitesse kondigde na de rellen al aan dat het een strenger beleid in de ticketverkoop overwoog. Nu voegt de Arnhemse club de daad bij het woord. Voor de ontmoetingen met Go Ahead Eagles, FC Twente, NEC en Ajax geldt dat seizoenkaarthouders nog maar één ticket kunnen bijbestellen, los van hun eigen vaste plek.

Fankaarthouders kunnen nog terecht op de Zuid-, Oost- en Westtribune, maar mogen geen extra tickets kopen. Zo hoopt Vitesse te voorkomen dat extra aangekochte kaarten worden doorverkocht aan uitsupporters, waardoor supporters van twee clubs bij elkaar in hetzelfde vak komen en er problemen ontstaan.

Vrije verkoop voor vier duels

De thuiswedstrijden tegen FC Volendam, Almere City FC, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard worden niet gezien als wedstrijden met een verhoogd risico. Voor die duels blijft de vrije verkoop van kracht. Wel zegt Vitesse dat het ‘vooraf kritisch kijkt’ naar kaarten die worden aangeschaft door mogelijke uitsupporters.

Directeur Peter Rovers zegt dat Vitesse niet anders kan dan deze maatregel in te stellen. “Incidenten als die van zondag willen we absoluut niet en kunnen we ons als club ook écht niet permitteren. Met deze maatregelen hopen we tijdens toekomstige wedstrijden te voorkomen dat er veel uitsupporters in thuisvakken terecht komen.”