Veel bezoekers op de stranden van Rhederlaag in 2023

Rhedelaag. Foto: Studio Rheden

– Het was afgelopen jaar weer druk in het recreatiegebied Rhederlaag aan de andere kant van de IJssel. Volgens Leisurelands kwamen er in 2023 ruim 363.000 bezoekers naar het strand. Een jaar eerder in 2022 waren dat 356.000 strandbezoekers.

Maar volgens persvoorlichter Eveline Kleiss zijn de bezoekersaantallen niet meer dan een schatting in recreatiegebied Rhederlaag bij Giesbeek. Ze worden door ‘jarenlange ervaring’ berekend. “Ze zijn niet tot op de laatste persoon nauwkeurig, maar geven ze wel een goed beeld van de ontwikkeling (groei of afname) van het aantal bezoekers.

Strandbezoekers zijn badgasten, maar ook wandelaars, vissers en bijvoorbeeld bezoekers van evenementen. Gasten van ondernemers die gevestigd zijn op de recreatiegebieden zoals jachthavens, campings en restaurant Grand Café Rutgers zijn hierin niet meegerekend.

Hoeveel mensen elk jaar een uitrijkaart kopen bij de betaalde parkeerplaatsen wil het bedrijf Leisurelands niet vertellen.