Padden overzetten in Dieren en Ellecom

Paddentrek. Foto: Martin Slijper

– Het paddenseizoen komt er weer aan. Net als voorgaande jaren is Paddenwerkgroep Rheden weer op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het overzetten van de amfibieën in Ellecom en Dieren. Vorig jaar hebben de vrijwilligers 2000 padden en andere amfibieën overgezet.

De Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg en de Harderwijkerweg tussen Dieren en Laag-Soeren zijn bekende oversteekplekken. Omdat er ook veel verkeer over die wegen rijdt, wordt er elk jaar een systeem aangelegd waardoor de padden levend aan de overkant komen. De schermen worden zaterdag 17 februari geplaatst waarna het overzetten kan starten door vrijwilligers.

Duizenden padden trekken in deze omstandigheden weer naar hun paringsgebieden. En om ze veilig de weg over te krijgen, worden ze traditiegetrouw een handje geholpen. Elke ochtend en avond worden de emmers tussen half februari en half april nagekeken of er padden in zitten. Wie wil helpen kan zich hier melden.