Geen vluchten vanaf Lelystad Airport over Rheden

Geen vluchten vanaf Lelystad Airport over Rheden. Foto: Studio Rheden

– De Tweede Kamer wil dat Lelystad Airport definitief niet in gebruik wordt genomen voor commercieel vliegverkeer. Dat is goed nieuws voor veel inwoners. Want ook de gemeente Rheden ligt op de aanvliegroutes van Lelystad Airport.

Een oproep daartoe van onder meer de Partij voor de Dieren kreeg steun van veel partijen. Alleen VVD en PVV waren een voorstander van Lelystad Airport wat al ruim 200 miljoen euro heeft gekost.

Het voornemen om het vliegveld voor commerciële luchtvaart te openen, stuitte bij mensen ook op veel kritiek. Veel mensen maken zich namelijk zorgen over geluidsoverlast door laagvliegroutes en de stikstofuitstoot.

Arjen Lubach legt het nog even uit in zijn dagelijkse tv-programma De Avondshow