Rhedenaar krijgt 26 maanden cel voor kopschoppen

In de handboeien. Foto: Pixabay

– Een 20-jarige Rhedenaar heeft van de rechter 26 maanden cel gekregen voor ’kopschoppen’. Daarvan is een half jaar voorwaardelijk.

Daarnaast heeft de rechter nog vijf andere mannen veroordeeld tot diverse cel- en taakstraffen. Ze hadden vorig jaar in Arnhem tijdens het uitgaan twee andere mannen in elkaar geslagen.

Een zevende verdachte, een man van 24 uit Rheden, werd vrijgesproken omdat hij volgens de rechtbank het geweld juist probeerde te stoppen.

Explosie van geweld

Het Openbaar Ministerie (OM) sprak eerder van een explosie van geweld, waarna de slachtoffers ‘voor dood werden achtergelaten’. De slachtoffers probeerden in de nacht van 1 op 2 september de groep tot kalmte te manen toen die een fietser intimideerde. Maar de zes mannen keerden zich toen tegen de twee.

Ter hoogte van Musis & Stadstheater Arnhem werden de slachtoffer door de groep naar de grond gewerkt, waarna het tweetal werd afgetuigd. Een camera van de gemeente legde het buitensporige geweld vast.

Poging tot doodslag

De zwaarste straf werd opgelegd aan een 22-jarige man uit Heteren: 2,5 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. Die schopte en sloeg heel vaak tegen het hoofd van een van de mannen en ging zelfs met twee voeten op het hoofd van het slachtoffer staan. Volgens de rechter ging het om poging tot doodslag. Een 20-jarige Arnhemmer kregen 26 maanden cel opgelegd waarvan een half jaar voorwaardelijk. En twee andere Arnhemmers van 24 en 26, en een 24-jarige man uit Huissen zijn veroordeeld tot kortere gevangenisstraffen. Twee van hen kregen daarbij ook een taakstraf.