Boswachters organiseren landgoedwandeling bij Biljoen

Kasteel Biljoen Velp. Foto: Floor ten Brink

– De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 14 februari weer een wandeling over landgoed Biljoen in Velp. Dit landgoed is een voorbeeld van een landgoederenlandschap met een kasteel en bijbehorend koetshuis, pachtboerderijen, beken en vijvers, een parkbos en weiden.

Vandaag heeft u de kans om ook eens achter het kasteel te kijken, op het terrein dat normaal voor publiek is gesloten. De wandeling loopt door het parkbos om het kasteel. Onderweg wordt aandacht besteed aan wintervogels, historie en tuinaanleg.

De boswachter besteedt 2.5 uur lang aandacht aan de historie, cultuur en natuur van het landgoed. Kasteel Biljoen is te zien, maar het is niet geopend voor publiek, evenals het privé-gedeelte van het park achter het kasteel. Op dit moment huurt miljonair Marnix Heersink het kasteel. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.