Romy, Joy en Trixie gaan verhuizen: ‘Ons oude asiel is echt op’

Joy is klaar voor de verhuizing. Foto: Omroep Gelderland

– Romy, Trixie en Joy wacht een intensieve week. Ze gaan namelijk verhuizen. Het dierenasiel in Velp waar ze nu verblijven, wordt gesloopt. En uiteindelijk is er een tijdelijke locatie gevonden op een industrieterrein in de Arnhemse wijk Presikhaaf.

“We zaten in een gebouw uit 1965 en dat is echt op”, vertelt Kees Keet van Dierentehuis Arnhem en Omstreken. “Als het stormt, zijn we bang dat de boel instort. Daar moesten we echt weg. Het pand gaat helemaal plat en daar komt een nieuw diervriendelijk pand te staan.”

Vreemde eend in de bijt

Het viel niet mee om een nieuwe tijdelijke locatie te vinden. “Je moet de juiste accommodatie hebben, waarbij je de honden en katten zo ver mogelijk van elkaar vandaan kunt houden. Dat kan hier, want er zijn twee verdiepingen. En het heeft ook te maken met het bestemmingsplan. En dat mag hier tussen de auto-en schildersbedrijven. We zijn een vreemde eend in de bijt.”

Vier kattenruimtes

“Toen we het aantroffen, waren het twee lege fabriekshallen. Er is heel veel verbouwd de laatste zes weken. Er zitten nu al allerlei verblijven in voor dieren. Vier verschillende kattenruimtes. Als een kat binnenkomt, weten we de gezondheidsstatus niet. Dus gaan ze eerst in quarantaine. Na veertien wordt een zwerfkat eigendom van ons. Als een kat plaatsbaar is, verhuist die naar een andere afdeling. En dan proberen we een match te maken met een nieuwe eigenaar.”

Kijk naar een reportage:

“We hebben al van allerlei dieren gehad, ook vogelspinnen en boa constrictors. Maar die houden we hier niet heel lang, die gaan al snel naar een gespecialiseerde opvang. Maar onze ambulance-chauffeurs halen die dieren ook gewoon op”, gaat Kees verder.

De eerste katten gaan woensdag over, de rest van de katten donderdag, en vrijdag volgen de honden. “We kunnen ze hier in de buurt wel laten wandelen, maar op de oude locatie was dat veel makkelijk met meteen een elzenbos naast het gebouw. Dit gebouw heeft wat beperkingen, maar we zijn er erg blij mee.”