Provincie onderzoekt volgespoten dak van De Cirkel Rheden

De Cirkel Rheden. Foto: Martin Slijper

– Het is nog steeds niet bekend hoe het met de vleermuizen gaat sinds het dak van de sportschool aan de Dorpstraat in Rheden door een professionele aannemer is dichtgemaakt en de provincie onderzoek doet naar de beestjes.

De provincie heeft de eigenaar van het pand De Cirkel inmiddels gesommeerd om de purschuim tussen de dakpannen en de extra latten aan de dakgoten snel te verwijderen, zodat de vleermuizen weer ruimte krijgen om te ontsnappen. De Afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving van de Provincie Gelderland zal ook controleren of dit wordt uitgevoerd.

Het is niet bekend hoe het momenteel met de vleermuizen gaat. Normaal gesproken houden ze een winterslaap, maar het is nog onduidelijk hoe ze deze periode doormaken sinds de werkzaamheden aan het dak van de sportschool zijn begonnen.

Zie ook: Bewoners bezorgd over opgesloten vleermuizen in De Cirkel
Zie ook: Sportschool De Cirkel wil verhuizen naar de IJsselsingel
Zie ook: Weer een zwembad minder in de gemeente Rheden
Zie ook: Inwoner reageert met ingezonden brief op 24 nieuwe woningen in Rheden
Zie ook: Onvoldoende participatie: Gemeente zet omwonenden opzij bij nieuwbouw de Cirkel

Ingekorven vleermuis – Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen