Komt er weer een nachttrein door Dieren?

Treinstation Dieren. Foto: Martin Slijper

– Jongeren willen de Arnhemse nachttrein weer terug. Daarom is er online een petitie gestart in de hoop dat veel mensen deze ondertekenen. Deze petitie heeft tot doel om te zorgen dat er een nachttrein komt van Arnhem naar Zutphen.

Op dit moment gaat er om 00.21 uur vanuit de Gelderse hoofdstad Arnhem de laatste trein via Dieren en Brummen naar Zutphen. Wanneer iemand de nachttrein mist moet die overnachten op het treinstation tot de ochtend wanneer de eerste trein weer gaat rijden.

De nachttrein, voorheen bekend als de discotrein, bracht de mensen tussen 2000 en 2010 ook al in de nacht op hun bestemming. Maar vanwege de aanhoudende overlast kreeg de trein al snel de bijnaam ‘discotrein’. Maar door aanhoudende klachten kwam er een einde aan dit nachtelijke ritje. In 2010 besloot de NS de trein direct uit de dienstregeling te schrappen.

De petitie kan hier worden getekend.

Treinstation Dieren – Foto: Martin Slijper