Ook in Rheden is afval dumpen bijna normaal

Grof afval in Rheden gedumpt. Foto: Studio Rheden

– In Rheden is het probleem van afvaldumping bij de supermarkten een groeiende ergernis. Deze week was het weer raak naast zowel de Albert Heijn als de Plus, waar flessencontainers staan.

Het lijkt erop dat steeds meer mensen de makkelijke weg kiezen door hun afval gewoon op straat te dumpen in plaats van het netjes weg te brengen.

Wie betaald dit?

Wat velen zich niet realiseren, is dat het opruimen van dit afval een kostenpost is voor de burgers van de gemeente Rheden. Ambtenaren van de gemeente moeten regelmatig uitrukken om meldingen van bewoners over overlast van grof huisafval aan te pakken. Het is bijna verontrustend hoe normaal dit gedrag lijkt te worden.

Boete

Gelukkig zijn er boetes voor personen die betrapt worden op het naast de afvalcontainers dumpen van vuilnis. Een boete van 140 euro kan worden opgelegd door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s).

Recycleplein

Het is dus verstandiger om het afval zelf naar het Recycleplein in Doesburg te brengen. Mocht er onduidelijkheid zijn over de regels, dan kan men altijd bellen met 0900-9552, waarbij alleen de gebruikelijke (lage) belkosten in rekening worden gebracht.

Zie ook: Gemeente Rheden heeft de regels voor afval aangepast
Zie ook:
Inwoners Velp-Zuid dumpen huisraad langs de straat

Grof afval in Rheden gedumpt – Foto: Studio Rheden