Bent u getuige of heeft u camerabeelden van woningbrand in Dieren?

Brand in woningen Thorbeckestraat Dieren. Foto: Persbureau Heitink

– Het is al weer ruim een maand geleden. Toch is er nog veel onduidelijkheid over de woningbrand aan de Thorbeckestraat in Dieren in de nacht van 1 op 2 januari waarvoor de brandweer moest uitrukken.

De bewoner van het huis in Dieren ontdekte de brand in zijn huis rond 02.00 uur. Omdat de oorzaak nog onduidelijk is en de politie nog veel vragen heeft is de politie direct na de brand een onderzoek gestart.

Bewoner Erhan is flink geschrokken van de woningbrand afgelopen nacht aan de Thorbeckestraat in Dieren. “Ik ben wakker geworden door harde knallen. Ik voel me onveilig, gestrest en verdrietig, want we hadden wel dood kunnen zijn“, zo vertelt Erhan.

De politie komt dus nog graag in contact met mensen die iets hebben gezien of camerabeelden uit de omgeving hebben. “Nadat de brandweer de brand geblust heeft, zijn we direct een onderzoek gestart. Vooralsnog kan brandstichting niet worden uitgesloten.

Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurd is, vraagt de politie om contact op te nemen, indien:

– u in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 januari tussen 01.45 en 02.15 uur aan of in de omgeving van de Thorbeckestraat iets opvallends hebt gezien. Denk aan personen, voertuigen of andere afwijkendheden;

– u tussen 01.45 en 02.15 uur in (de omgeving van) de Thorbeckestraat woont of was en over camerabeelden beschikt en dit nog niet bij ons hebt gemeld;

– u tussen 01.45 en 02.15 uur in (de omgeving van) de Thorbeckestraat reed en over dashcambeelden beschikt en dit nog niet bij ons hebt gemeld;

– u filmopnames hebt gemaakt van de brand.

Informatie en/of camerabeelden delen

Als u informatie of camerabeelden hebt, laat het dan zo snel mogelijk weten. Ook als u twijfelt of uw informatie bijdraagt, vragen we u om het door te geven. Alle informatie, hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt, kan belangrijk zijn in het onderzoek. Dit kan telefonisch via 0800 – 6070. Vermeld dan zaaknummer 202400199;

Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. U hoeft geen gegevens achter te laten en uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar te herleiden valt.

Zie ook: Politie zoekt getuigen en camerabeelden van woningbrand in Dieren

Zie ook: ‘We hadden dood kunnen zijn’, flinke schrik door brand

Zie ook: Grote brand verwoest woningen in Dieren