Bamischijfdeskundoloog controleert bamiballen

Bamischijfdeskundoloog. Foto: Still Tiktok

– Onder de naam ‘Bamischijfdeskundoloog’ beoordeelt de 17-jarige Peer elke week Gelderse bamiballen. En daarvoor reist hij overal naar toe. Het afgelopen jaar was hij in de gemeente Rheden onder andere twee keer in Velp en vier keer in Dieren om de bamiballen te controleren.

De bamibal recensies van Peer worden maandelijks miljoenen keren bekeken op TikTok en Instagram. Volgens de expert waren de beste bij Beursken in Velp te halen en de slechtste bij De Driesprong in Velp.

Ali Baba uit Dieren kreeg drie weken nog een 7.3 voor de bamibal. Patatzaak Looman in Dieren werd twee keer bezocht. De eerste keer kreeg het een 4.0 en de tweede keer een 5.5.

Eetwinkel Favorites in Dieren kreeg ook een bezoekje van de bamischijfdeskundoloog. De bamibal kreeg daar een ruime voldoende, een 6.5.

In Velp ging de bamischijfdeskundoloog op bezoek bij Cafetaria Driesprong in de IJsselstraat. Daar gaf hij de bamibal het cijfer 2.1. Een jaar geleden was hij ook in Velp bij patatzaak Beursken. Daar was de bamibal destijds het lekkerst. Het kreeg de hoogste beoordeling. Peer gaf de bamibal het cijfer 10, volgens hem een unicum op zijn kanaal.

Enige nadeel, Automatiek Beursken laat de bamiballen ook thuis bezorgen op scooters. Maar het riskante rijgedrag van de bezorgers levert veel onveilige situaties op omdat ze vaak hard en gevaarlijk rijden in Velp.

Instagram en Tiktok

Naast Instagram is Bamischijfdeskundoloog Peer ook te vinden op Tiktok. Op het jongerenplatform is hij pas een jaar actief. Maar met zestig video’s heeft hij toch al meer dan 140.000 volgers en 2.000.000 vind-ik-leuks.