Spankeren was distributiecentrum voor drugslabs

Spankeren Edyweg. Foto: Studio Rheden

– De rechtbank heeft een 36-jarige man uit Velp veroordeeld voor het produceren van synthetische drugs in 2018 en 2019 aan de Edyweg in Spankeren. De man uit Velp moet 15 maanden de cel in.

De Velpenaar is schuldig aan voorbereidingshandelingen voor de productie van amfetamine. De rechtbank weegt daarbij zwaar mee dat de man op grote schaal hand- en spandiensten verrichtte voor een ware groothandel in chemicaliën in Spankeren. De man uit Velp laadde onder andere de chemicaliën in de voertuigen van de afnemers, zo bleek uit onderzoek van de politie.

Daarnaast krijgt ook een 40-jarige man uit Heteren een gevangenisstraf van 36 maanden. En een 39-jarige man uit Arnhem krijgt een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een taakstraf van 240 uur.

Zeecontainers

Bij een doorzoeking in zeecontainers aan de Edyweg op een bedrijventerrein in Spankeren trof de politie grote hoeveelheden chemicaliën aan die geschikt zijn voor de productie van amfetamine en MDMA. De mannen zouden tussen eind 2018 en begin 2019 drugs hebben geproduceerd.

De zeecontainers bleken op naam te staan van een katvanger. Een Duits bedrijf leverde de grondstoffen vanuit Duitsland aan het bedrijf gevestigd in de zeecontainers. Door de politie werd gezien dat diverse klanten chemicaliën kwamen afhalen.

Spankeren Edyweg – Foto: Studio Rheden