De nieuwe ‘Ik buurt mee’ ronde start in maart

Nieuwe ‘Ik buurt mee!’ waardecheque in de brievenbus. Foto: Martin Slijper

– Veel mensen hebben erop gewacht. De nieuwe ‘Ik buurt mee!’ waardecheque. Op 15 maart moet de cheque voor de 8e keer op de mat vallen bij alle huishoudens in de gemeente Rheden.

Met de ‘Ik buurt mee!’ waardecheque ter waarde van 7,50 euro hoopt de gemeente Rheden weer op mooie initiatieven die Rhedense buurten en wijken nog beter, leuker en mooier kunnen maken.

De afgelopen vier jaar hebben inwoners al bijna 400 initiatieven aangemeld. De nieuwe Ik buurt mee!- waardecheque van 7,50 euro kan tot en met 28 april aan een initiatief naar keuze worden gedoneerd of geactiveerd. Als de waardecheque is geactiveerd, kan het geld ook na 28 april aan een initiatief worden gedoneerd. De tweede ronde staat gepland voor oktober 2024.

In 2023 heeft er maar één ronde ‘Ik buurt mee’ plaatsgevonden. In deze ronde zijn 21.344 cheques uitgegeven. Slecht 8.245 mensen hebben de cheque ingezet voor een bepaald doel. Dat is 38% van alle huishoudens. In totaal is 61.837,50 euro uitgegeven aan alle initiatieven in 2023. Wie zelf iets wil organiseren kan ook een initiatief aanmelden via de website www.ikbuurtmee.nl.