Directeur Peter Rovers vertrekt bij Vitesse

Peter Rovers tijdens de persconferentie. Foto: Omroep Gelderland

– Algemeen directeur ad interim Peter Rovers verlaat Vitesse. Hij vertrekt uiterlijk 31 maart 2024, of eerder als Vitesse een geschikte opvolger voor hem gevonden heeft. De club en Rovers hebben gezamenlijk besloten ‘dat het beter is wanneer de volgende fase in het bestaan van Vitesse wordt geleid door een nieuw gezicht’.

De bestuurder was sinds oktober 2020 aan Vitesse verbonden. In eerste instantie als commercieel directeur en vanaf maart 2023 als algemeen directeur ad interim. Rovers schoof door naar deze functie na het vertrek van Pascal van Wijk bijna een jaar geleden.

Probleem op probleem

Afgelopen week mislukte de overname door de Common Group van Coley Parry definitief. En dat is niet het enige probleem waar Vitesse en Rovers mee te maken hebben. Namelijk ook een boete van de licentiecommissie en een torenhoge schuld met een fikse rente. Daarnaast loopt er nog altijd een onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van Roman Abramovitsj bij Vitesse waar binnenkort meer duidelijkheid over komt.

En dan is er nog de dreiging van degradatie die steeds serieuzer wordt. Voetballen in de eerste divisie zou een nieuwe mokerslag zijn voor Vitesse dat dan sponsoren, supporters en een hoop tv-gelden zal kwijtraken.

De grootaandeelhouder, Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur benadrukken het belang dat Rovers, in deze voor de club cruciale fase, nauw betrokken blijft bij de belangrijke dossiers waar de club mee te maken heeft.

Rovers schoof vrijdagavond nog aan bij De Week van Gelderland op TV Gelderland. Daar zei hij dat hij ‘een heftige week had’, “maar we moeten wel verder.”

‘Onterecht dat pijlen op hem zijn gericht’

Andrey Soloviev en Peter van Bussel (Raad van Commissarissen) laten in een reactie weten: “Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan die van een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière. We hebben veel waardering voor zijn drive en doorzettingsvermogen om de problemen van de club te helpen oplossen. Het is wat ons betreft ook onterecht dat op dit moment in de publieke opinie alle pijlen op hem worden gericht.”

“We willen benadrukken dat alle belangrijke beslissingen die genomen zijn, altijd in het belang van de club en in goed overleg en met instemming van zowel de huidige grootaandeelhouder als de Raad van Commissarissen zijn genomen. Peter kent de dossiers als geen ander en we zijn dan ook blij dat we de komende belangrijke weken op hem kunnen blijven rekenen. We zullen ondertussen op zoek gaan naar een opvolger.

De club verwacht een aantal weken de tijd nodig te hebben om een opvolger te zoeken.