Duur geintje: fietspad van 1,4 miljoen moet worden opgeknapt

Het fietspad in Velp. Foto: Martin Slijper

– De speciale snelle fietsverbinding voor studenten uit Velp en Arnhem moet alweer aangepakt worden. Het Hans van Daelpad heeft een nieuwe laag asfalt nodig.

In het fietspad blijken allemaal ribbels en golven te zitten. De fietsverbinding loopt via de Lange Water tot de Zuider Parallelweg in Velp en werd 24 januari dit jaar geopend. De aannemer die de aanleg van het pad verzorgde, zou het asfalt niet goed geëgaliseerd hebben.

Provinciale subsidie

Het dure pad werd betaald door gemeentes Arnhem en Rheden en kostte ruim 1,4 miljoen euro. Met provinciale subsidie werd het voor 75 procent vergoed. De gemeente Rheden betaalde nog ruim 150.000 euro, voor een fietspad dat niet goed aangelegd bleek te zijn.

De gemeente Rheden ontving ook klachten over automobilisten die illegaal gebruik maakten van het pad. Naar alle waarschijnlijkheid worden paaltjes geplaatst onder het viaduct van de A12. Dit om auto’s tegen te gaan.

De kosten voor het herstel zijn voor de aannemer.