‘We blijven tegen een oud vervallen pand aankijken. Komt Nyvendaal ooit?’

Nyvendaal Velp Foto: Martin Slijper
Nyvendaal Velp Foto: Martin Slijper

VELP – Het zwaar vervallen pand aan de Rozendaalselaan op de grens van Velp en Rozendaal blijft een doorn in het oog van veel inwoners. Projectontwikkelaar ‘WeBro Invest’ is al begonnen met de sloop van zijn pand aan de Rozendaalselaan. De dakpannen zijn verwijderd, maar daar bleef het bij.

Inwoners van beide dorpen zijn niet blij. “Het ziet er niet uit, gooi het plat en leg er gras neer”, zo vertelt Lydia. Een andere wandelaar vraagt zich af hoelang ze hier nog tegenaan moet kijken, ze vraagt zich af waarom de gemeente niet ingrijpt. “In de Groenestraat in Rheden staan ook meerdere woningen die beter gesloopt kunnen worden. Laat ze dit ook maar slopen.” En een buurtbewoner zegt: ‘We blijven tegen een oud vervallen pand aankijken. Komt Nyvendaal ooit?’

Antikraak?

Het pand, voorheen eigendom van zorgorganisatie Boriz, kwam in de zomer van 2021 in handen van projectontwikkelaar WeBro Invest. Omdat het leeg stond hebben mensen meteen aangeboden om het pand en de tuin via antikraak gratis te onderhouden. Ze wilde er zelfs tegen een vergoeding wonen tot het plat ging. Maar eigenaar Rolf Bröker sloeg dit aanbod af. Sindsdien is het pand verwaarloosd. Het dak is inmiddels half verwijderd waardoor de regen naar binnen stroomt en er staan hoge hekken omheen met grote vieze spandoeken.

9 luxe appartementen

Ondertussen blijft het plan van WeBro Invest voor de locatie op tafel liggen: een miljoenenpand met 9 luxe appartementen, elk met een prijskaartje van ongeveer 1 miljoen euro. Echter, de interesse lijkt tot nu toe ‘zeer beperkt. Op dit moment zijn volgens Funda nog steeds 8 van de 9 woningen beschikbaar voor verkoop. En de bouw kan pas van start gaan wanneer minstens 75 procent van de appartementen verkocht is.

Bezwaar ingetrokken

Nadat de bezwaarprocedure ruim een half jaar geleden bij de Raad van State werd introkken en de omwonenden met WeBro Invest tot een overeenkomst kwamen, is het complex opnieuw in de verkoop gegaan. Echter, het vervallen pand blijft na bijna drie jaar een bron van ergernis voor de omwonenden in Velp en Rozendaal.

Rheden

De projectontwikkelaar is niet alleen in Velp actief. Het bedrijf wil ook nieuwe woningen bouwen op de plek waar nu sportschool de Cirkel zit in Rheden. Maar ook daar loopt het niet soepel. Daar zijn omwonenden nu ook boos omdat ze niet betrokken worden bij het nieuwe bouwproject van projectontwikkelaar WeBro Invest.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: ‘We blijven tegen een oud vervallen pand aankijken. Komt Nyvendaal ooit?’
Zie ook: Overlast door zwervers in Velp
Zie ook: Velp krijgt 9 luxe appartementen van 700.000 tot 1 miljoen euro
Zie ook: Woningen Groot Nyvendaal Velp nog steeds niet verkocht
Zie ook: Buurtbewoners van Groot Nyvendaal krijgen geen gehoor bij gemeente
Zie ook: Miljoenencomplex in Velp opnieuw in de verkoop
Zie ook: Nog steeds weinig interesse in miljoenencomplex Nyvendaal

Nyvendaal Velp – Foto: Martin Slijper