Ravage op de Veluwe: 80 bomen omgewaaid door Storm Louis

Ravage op de Veluwe: 80 bomen omgewaaid door Storm Louis. Foto: Weerman Reinout van den Born

– Storm Louis, die donderdagavond over Nederland raasde, heeft ook behoorlijk huisgehouden op één perceel in de Imbosch. Over een afstand van 150 meter zijn ongeveer 80 bomen omgewaaid.

De Imbosch (of Imbos) ligt gedeeltelijk in de gemeenten Rozendaal en Rheden en bestaat uit overwegend bos. Het gebied van 1451 hectare is eigendom van Natuurmonumenten en maakt deel uit van het Nationaal Park Veluwezoom.

Wie nu het bos in gaat, of dat nog van plan is, moet dan ook extra alert zijn. “Tijdens een storm hebben de bomen in het bos wat te verduren en worden ze kwetsbaarder“, zo vertelde eerder boswachter Elyssa Henderson. Ze raadt het iedereen af om op korte termijn de bossen in te gaan. Wie toch gaat, krijgt het nadrukkelijke advies extra goed op te letten.

Zie je een dode boom of een boom met dode takken, dan is het verstandig om daar bij weg te blijven. Er kan iets op knappen staan“.