Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp

Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp Foto: Martin Slijper

VELP – De politie heeft een zeer grote wietkwekerij ontdekt naast het politiebureau aan de Stationsstraat in Velp. Het herenhuis, gelegen naast het politiebureau, bleek een thuisbasis te zijn voor een hennepkwekerij. Momenteel voert de politie een uitgebreid sporenonderzoek uit…

Het pand op nummer 30, voorheen bekend als Sauna Beauty Velp, werd tot drie jaar geleden gebruikt voor die doeleinden. Sinds 2021 bood het onderdak aan vijf mensen met een beperking. De wietkwekerij bevond zich echter in het rechtergedeelte van het pand, op nummer 28. Volgens berichten zou het gehele pand in handen zijn van dezelfde eigenaar…

Liander, de netbeheerder, is momenteel bezig met het afsluiten van de stroomtoevoer naar het gehele pand. De vermoedelijke omvang van de operatie omvat een wietkwekerij en een wietdrogerij, met naar verluidt 1100 planten. Op dit moment is het niet duidelijk of er personen zijn gearresteerd in verband met de illegale activiteiten.

De politie kwam de wietkwekerij toevallig op het spoor. De huurders van nummer 30 hadden afgelopen zondag Liander benaderd omdat de stoom was uitgevallen waardoor duidelijk werd dat er iets mis was op nummer 28, waar de hennep werd geteeld.

De waarde van de hennep in het drugspand zou zomaar een half miljoen waard kunnen zijn. Opmerkelijk is dat naast het herenhuis in de Stationsstraat in Velp sinds juni 2023 een modern politiebureau staat, waar de politie-eenheid IJsselwaarden is gevestigd…

Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp – Foto: Martin Slijper
Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp – Foto: Martin Slijper
Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp – Foto: Martin Slijper
Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp – Foto: Martin Slijper
Politie vindt grote wietkwekerij naast politiebureau in Velp – Foto: Martin Slijper
Drugspand gesloten – Foto: Martin Slijper