Rhedenaren strijden tegen fastfood: petitie overhandigd aan gemeente

Rhedenaren strijden tegen fastfood: petitie overhandigd aan gemeente Foto: Still Rheden

RHEDEN – Peter Oversteegen van het Toeristisch Platform Zuid Oost Veluwezoom heeft tijdens een raadsvergadering van de gemeenteraad van Rheden een petitie aan het gemeentebestuur overhandigd met 14.061 handtekeningen tegen de komst van McDonald’s.

McDonald’s wil op de locatie van het Chinees Restaurant China Palace aan de Arnhemsestraatweg 68 in Rheden een nieuwe fastfood vestiging bouwen, gelegen aan de bosrand van de Veluwe. Veel inwoners van de gemeente Rheden zijn namelijk niet blij zijn met de komst van een McDonald’s met McDrive tussen Rheden en Velp en tekende de petitie.

Bewoners vechten tegen komst McDonald’s

Lars Meijer uit Rheden heeft dinsdagavond ook flyers uitgedeeld om te protesteren tegen de komst van de fastfoodketen. Hij zal ook flyers verspreiden bij onder andere de plaatselijke supermarkten.

Volgens Meijer heeft een McDonald’s geen enkele meerwaarde voor Rheden. Hij vreest voor veel zwerfafval, meer verkeersoverlast, mogelijke benadeling van de lokale horeca, en vreest dat de hamburgerketen een hangplek zal worden.

De actiegroep ‘Geen Rheden voor de Mac!’ verwacht dat de komst van een nieuwe McDonald’s-vestiging zal leiden tot veel meer verkeersbewegingen. Ze voorspellen bijna 2000 extra verkeersbewegingen, terwijl er momenteel slechts 82 zijn. Dit vormt niet alleen een groter gevaar, maar is ook schadelijk voor de Veluwe, die vlakbij ligt.

Motie ‘Geen McDrive’

GroenLinks, D66, VVD, PvdA, ChristenUnie en CDA hebben dinsdagavond ook de motie ‘Geen McDrive aan de voet van de Posbank’ ingediend. De partijen vragen zich hardop af of een McDrive wel past in het bestemmingsplan. B&W moet deze plannen van de partijen goed bekijken en toetsen.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: Foodtrendwatcher legt uit waarom McDonald’s wil uitbreiden
Zie ook: Opnieuw vernielingen aan spandoek tegen McDonald’s
Zie ook: Vroege Vogels in gesprek met tegenstanders McDonalds
Zie ook: Discussie over McDonald’s in Rheden zondag op NPO Radio 1
Zie ook: Politie betrapt jeugd die borden tegen McDonald’s bekladden
Zie ook: CDA wil dat burgers niet opdraaien voor kosten McDonald’s
Zie ook: Spandoeken tegen McDonald’s beklad: ‘Dit bedoelen we dus’
Zie ook: Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s?
Zie ook: Politiek in Rheden wil meer duidelijkheid over McDonald’s
Zie ook: Petitie: Geen McDonald’s op de Veluwezoom, aan de bosrand Velp-Rheden
Zie ook: Bijna negenduizend tegenstanders van komst McDonald’s
Zie ook: Opmerkelijke reactie McDonald’s na protest tegen nieuw restaurant
Zie ook: Omwonenden nemen stappen tegen McDonald’s: ‘We gaan heel ver’
Zie ook: Niet iedereen is tegen een McDonald’s in Rheden