Eerste lammetje van Rhedense Schaapskudde geadopteerd door leraren

Eerste lammetje in Rheden. Foto: Studio Rheden

– Juffrouw Jolanda van de Mauritiusschool en juffrouw Erica van de Rheder Enk school zullen op woensdag 6 maart het eerste lammetje van de Rhedense Schaapskudde adopteren. Dit bijzondere moment zal plaatsvinden om 14.30 uur bij de Schaapskooi in Rheden.

De naam van het eerste lammetje, geboren op 29 januari, wordt tijdens dit evenement bekendgemaakt in aanwezigheid van veel kinderen van groep 1 en 2.

Adoptieperiode

Vanaf die dag begint ook de adoptieperiode voor de andere lammetjes. Voor een bedrag van 25 euro kunnen geïnteresseerden een lammetje adopteren en ontvangen ze een officiële geboorteakte. De foto’s van de lammetjes zijn te vinden op de website adoptie.schaapskudde.nl. Dit jaar zijn er maar liefst 140 lammetjes geboren in Rheden, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen er 125 lammetjes werden geboren bij de schaapskudde, die op 1 oktober 2023 haar 60-jarig bestaan vierde.

Lammetjesdag

Op 14 april 2024 staat ook weer Lammetjesdag op de agenda, maar dit keer zal het evenement niet meer plaatsvinden bij de Schaapskooi op de Veluwe. Vanwege parkeer- en stikstofproblemen is gekozen voor een locatie rondom de Dorpskerk van Rheden.

Bonte Schaap Festival

Voor degenen die graag eens een flinke wandeling willen maken met herder Cynthia, de schapen en de geiten, is er de mogelijkheid om zich op te geven voor een ‘dagje met de herder’ in de maanden mei tot en met september. En op zondag 9 juni wordt voor de derde keer het Bonte Schaap Festival georganiseerd, waarbij de schapen weer zullen worden geschoren.