IVN organiseert basiscursus over bomen op de Veluwe

IVN organiseert basiscursus over bomen op de Veluwe. Foto: IVN

– IVN Oost-Veluwezoom organiseert binnenkort een bomencursus. In drie avonden en bij twee excursies wordt kennisgemaakt met de belangrijkste boomsoorten van de Veluwezoom. Er wordt ingegaan op de eigenschappen en kenmerken van minimaal 10 boomsoorten.

Wat hebben bomen nodig, hoe worden ze bedreigd en beschermd? Waar, waarom en hoe groeien deze, zowel in de bossen, als op de heide, langs de wegen en in de parken? De cursus is bestemd voor iedereen die bomen wil leren kennen en herkennen en meer wil weten over de groei en achtergronden van bomen.

De cursusavonden van Instituut voor natuureducatie (IVN) zijn op donderdagavond 18 april en 23 en 30 mei. Deze starten om 19.30 in De Klaproos in Rheden. De avonden eindigen rond 21.45. Op 20 april en 25 mei zijn er ook excursies in respectievelijk Beekhuizen bij Velp en Dieren. Inschrijven kan op Ivnoostveluwezoom.nl. Bij grote belangstelling zal de cursus in september worden herhaald.