Toerfietsers organiseren jaarlijkse Lentetocht over de Posbank

Annemiek van Vleuten voor het laatst over de Posbank. Foto: Rob de Lelij

– De Achtkastelenrijders organiseren op zondag 17 maart weer hun jaarlijkse Lentetocht. Toerfietsers worden getrakteerd op een mooie route met uitdagende klimmetjes op de Veluwezoom en de Posbank. De verzorgingspost is zoals vertrouwd bij SC Veluwezoom in Velp.

Dit jaar zijn er twee routes. De 80 km gaat via een mooie route langs Laag Soeren en de Posbank naar Velp. Na de pauze bij voetbalvereniging SC Veluwezoom in Velp gaat de route verder via Biljoen langs de IJssel richting de Steeg en vervolgens via de Havikerwaard en Doesburg terug naar Vorden.

De 110 km gaat via de Loenermark naar Schaarsbergen en na enkele klimmetjes in Arnhem-Noord naar de verzorgingspost in Velp. Na de pauze gaat de route via vals plat van de Kluizenaarsweg naar de Posbank om daar ook nog wat klimmetjes mee te pakken. En vervolgens via de Steeg, Havikerwaard en Doesburg terug naar Vorden. Inschrijven kan hier.

Ideale voorbereiding

Deze toertocht is met de eerste stevige hoogtemeters van het seizoen een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en andere voorjaarsklassiekers..