CDA Rheden denkt dat inwoners tégen een zonnepark zijn?

CDA Rheden denkt dat inwoners tégen een zonnepark zijn?. Foto: Google Maps

– Volgens het CDA zijn er plannen in de maak voor een zonneveld bij de op- en afrit van de snelweg A348 bij Dieren, waar zowel de gemeente als provincie Gelderland medewerking aan wil verlenen.

CDA Rheden wilde weten of de inwoners van gemeente Rheden daar blij mee zijn. De partij denkt nu op basis van een online enquête dat inwoners van de gemeente daar ‘geen’ zonneveld willen. Maar is dat wel zo? De enquête was namelijk erg onduidelijk, niet iedereen begreep de online oproep.

Volgens fractielid Peter Paul Geelen vinden 34 inwoners van de gemeente Rheden dat “het beschermen en versterken van natuur en landschap de hoogste prioriteit heeft, een zonneveld tussen de op- en afrit van de A348 is geen goed idee”.

Krachtig signaal?

Op het luchtballonnetje van het CDA hebben slechts 39 mensen gereageerd. Het resultaat van de oproep: 34 keer een pleidooi voor natuurbehoud, 4 keer vóór een zonneveld en 1 keer geen mening. En toch noemt fractielid Peter Paul Geelen de uitkomst van deze oproep een ‘krachtig signaal’.

Onduidelijke vragen

De reactie van CDA Rheden is zeer opmerkelijk te noemen. Bij de online oproep van het CDA was een foto van de uiterwaarden en de snelweg A348 bij Rheden te zien (niet Ellecom of Dieren) en in de vraagstelling werd gesproken over ‘dexa348’ waar niemand iets van begrijpt.

39 reacties

En op de onduidelijke vragen kreeg de partij slechts 39 reacties terwijl de gemeente ruim 43 duizend inwoners heeft. En toch is de partij ervan overtuigd dat ‘alle’ inwoners van de gemeente Rheden nu geen zonnepark willen.