Opnieuw wegwerkzaamheden in Dieren en Spankeren

Kanaalweg Dieren. Foto: Studio Rheden

– De tweede fase van de werkzaamheden aan de N348 in Dieren is aangebroken. De N786 (Kanaalweg) in Dieren tot de rotonde (N345) in Brummen wordt van 6 mei tot 2 augustus afgesloten.

Spankeren

Gelijktijdig zullen ook werkzaamheden aan de Zutphensestraatweg in Spankeren plaatsvinden, waarbij de weg wordt heringericht tot bebouwde kom met een snelheidsbeperking tot 50 km/uur. In de maanden mei, juni en juli zal de N348 van Brummen naar Dieren eveneens afgesloten zijn.

Leuvenheim

Inwoners van Leuvenheim hebben vorig jaar tijdens de eerste fase van de werkzaamheden te maken gehad met sluipverkeer en hoge snelheden door het dorp. Om dit te voorkomen, zal de Spankerenseweg in Leuvenheim worden afgesloten. Dit moet het sluipverkeer ontmoedigen, terwijl het dorp bereikbaar blijft vanuit Brummen.

Tijdens de herinrichting van de Zutphensestraatweg zullen ook kabels en leidingen worden verlegd, waarbij de nutsbedrijven hun netwerken toekomstbestendig maken. Verder zal het vuilwaterriool worden vervangen en een nieuw hemelwaterriool worden aangelegd.

Gedurende de afsluiting van de Zutphensestraatweg gelden omleidingsroutes:

– Verkeer van Zutphen naar Dieren en vice versa wordt omgeleid via de N314 naar Hummelo, vervolgens via de N317 naar Doesburg en tenslotte via de N348 naar Dieren.

– Verkeer van Brummen Noord naar Apeldoorn en vice versa wordt omgeleid via de N345 naar Voorst, vervolgens via de N789 naar Klarenbeek, en tenslotte via de N786 (Kanaalweg) naar Dieren.

– Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad.

Deze omleidingsroutes zijn ingesteld om de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden te bevorderen.