Gemeente Rheden geeft cheque weg ter waarde van 7.50 euro

Ik buurt mee. Foto: Martin Slijper

– De gemeente Rheden stuurt deze week weer de ‘Ik buurt mee!’ waardecheques naar alle huishoudens. Met een waarde van 7,50 euro hoopt de gemeente opnieuw op inspirerende initiatieven die de buurten en wijken van Rheden nog aantrekkelijker maken. De cheque is geldig tot 31 december 2025.

Bijna 400 initiatieven

Sinds de start van het programma hebben inwoners bijna 400 initiatieven ingediend. De nieuwe waarde cheque kan tot en met 28 april worden gedoneerd aan een initiatief naar keuze. Na activatie blijft het geld beschikbaar voor donaties, ook na deze datum. De tweede ronde staat gepland voor oktober 2024.

In 2023 vond slechts één ronde van ‘Ik buurt mee!’ plaats, waarbij 21.344 cheques werden uitgegeven. Helaas heeft slechts 38% van de huishoudens hun cheque ingezet voor een specifiek doel, wat neerkomt op 8.245 mensen. In totaal is er 61.837,50 euro uitgegeven aan initiatieven in dat jaar. Wie zelf een idee heeft om de buurt te verbeteren, kan dit aanmelden via de website www.ikbuurtmee.nl.