Fractievoorzitter GroenLinks Rheden stopt, waarom is niet bekend

Marloes van de Kolk. Foto: GroenLinks

– Marloes van de Kolk wordt vanaf dinsdag 23 april de nieuwe fractievoorzitter van Groenlinks. Ze neemt dan de taken over van de huidige fractievoorzitter Tim Endeveld. Waarom hij stopt wil Endeveld niet bekendmaken.

Marloes van de Kolk wil de fractie en de coalitie leiden naar een groener en socialer Rheden. Marloes: “Mijn kennismaking met de Rhedense gemeenteraad en GroenLinks Rheden was heel positief. Ik heb veel zin om als fractievoorzitter aan de slag te gaan. Samen met jullie en het team wil ik bouwen aan een Rheden waar gelijkheid, duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid hoog in het vaandel staan.

De huidige fractievoorzitter Tim Endeveld blijft nog wel als raadslid actief. Tim: “Na 6 jaar als fractievoorzitter draag ik met veel plezier en vertrouwen het fractievoorzitterschap over aan Marloes. Ik heb veel zin om mij de komende twee jaar in een andere rol in de fractie in te zetten voor een groener, socialer en progressiever Rheden.

Bestuursvoorzitter

In januari liet Linda Nieuwenhoven weten vanwege gezondheidsredenen te willen stoppen als bestuursvoorzitter van de afdeling Rheden-Rozendaal. Zij vervulde deze functie sinds september 2022. Ze blijft wel aan als algemeen bestuurslid.

Haar functie wordt ad interim overgenomen door Jeroen Ooijevaar. Hij bekleedde voor GroenLinks eerder functies als raadslid, fractievoorzitter, campagneleider in Schiedam. In september 2021 nam hij na een bestuurscrisis zelf ontslag als wethouder. Daarna verhuisde hij naar Rheden.