Fietsers domineren de straten in de gemeente Rheden

Wielrenner. Foto: Pixabay

RHEDEN – Op zaterdag 30 maart staat de gemeente Rheden weer in het teken van een indrukwekkende wielertocht. Met honderden deelnemers die zich aansluiten bij wielervereniging ’t Versnellertje, belooft het een drukke dag op de wegen rond de Posbank te worden.

De tocht, bekend als ‘de Bergtoer‘, is inmiddels een ware klassieker en wordt al meer dan 40 jaar georganiseerd. De fietsers zullen langs alle zeven dorpen van de gemeente Rheden en Rozendaal trekken, een prachtige route die zowel uitdagend als schilderachtig is.

De start van de toertocht vindt plaats in Dodewaard. Voor degenen die de ultieme uitdaging willen aangaan, biedt de langste route maar liefst 1100 hoogtemeters, wat garant staat voor een flinke inspanning en een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.