Velpenaar krijgt taakstraf van 120 uur voor hennepstekkerij

Zes jaar cel voor deelname aan een criminele organisatie. Foto: Politie

VELP – De rechtbank heeft een 65-jarige man uit Velp en zijn zoon, een 36-jarige man uit Arnhem, veroordeeld voor hun betrokkenheid bij hennepkwekerijen, stekkerijen en hennephandel.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie in maart 2021 in een pand in Culemborg een hennepkwekerij aantrof. Daar stonden in totaal 859 hennepplanten en 2160 hennepstekken. En in een woning in Zevenaar trof de politie een hennepstekkerij aan met daarin 4317 hennepstekken.

De woning was van de 65-jarige man uit Velp. De politie kon daar de zoon van de Velpenaar, een 36-jarige man uit Arnhem, in de hennepstekkerij aanhouden.

De 65-jarige man uit Velp is veroordeeld voor zijn betrokkenheid in de hennepstekkerij in zijn woning in Zevenaar. De rechtbank veroordeelde de man uit Velp tot een taakstraf van 120 uur.

De rechtbank legt aan zijn zoon, de 36-jarige man uit Arnhem, een gevangenisstraf op van 180 dagen, waarvan 175 dagen voorwaardelijk. Daarvoor geldt een proeftijd van 2 jaar en bijzondere voorwaarden. Deze bestaan uit een meldplicht, een behandeling en controle op alcohol en drugs. Daarbij moet de man een taakstraf van 240 uur uitvoeren.

Verhuurder

Door de verhuurder van een pand waarin een hennepstekkerij zat, is om schadevergoeding gevraagd. Uit een vaststellingsovereenkomst bleek dat er geen overeenstemming was over hoe de schade was ontstaan, nu er ook lekkage in de woning erboven was. De rechtbank vond de schadevordering onvoldoende onderbouwd waardoor de verhuurder geen schadevergoeding kreeg.