Groot onderhoud aan het spoor in Dieren

VSM spoor  Dieren Foto: Studio Rheden

DIEREN – De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) heeft de afgelopen weken de bielzen onder het spoor laten vervangen. Omdat het spoor niet meer veilig was, is besloten om het laatste stukje tussen de Spankerenseweg en de Geitenbergweg in Dieren ook onder handen te nemen.

VSM heeft een groot gedeelte (17 van de 22 km) lange spoorlijn tussen Dieren en Apeldoorn sinds 1998 in eigendom. En dat moet ook onderhouden worden.

En in Dieren moest nog een behoorlijk stuk spoor vernieuwd worden. Enkele slechte dwarsliggers (ook wel bielzen genoemd) waren al een keer vervangen. Maar vanwege de veiligheid is besloten nu bijna alles in een keer door een aannemer te laten vervangen. Voor dit stuk waren maar liefst 500 dwarsliggers en 400 ton ballast nodig.

VSM

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij rijdt voornamelijk van Apeldoorn via Beekbergen naar Eerbeek en terug. In Beekbergen zit ook een museum. En in de zomer komt de stoomtrein ook enkele keren naar Dieren. Omdat die minder vaak naar Dieren komt levert dat ook minder fijnstof op voor de mensen die daar veel last van hebben.

Zie ook: De stoomtrein komt weer naar Dieren

VSM spoor Dieren – Foto: Studio Rheden