Het treinstation in Rheden krijgt na twee jaar onderzoek geen naamswijziging

Treinstation Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft na twee jaar onderzoek besloten dat de naam van het treinstation in Rheden niet wordt gewijzigd, bijvoorbeeld naar Rheden-Posbank of Rheden-Veluwezoom. Dat scheelt de gemeente Rheden een kostenpost van minimaal 200.000 euro.

In eerste instantie waren diverse raadsleden nog van mening dat het treinstation een andere naam moest krijgen. Maar omdat de gemeente Rheden er financieel niet goed voorstaat, is alsnog besloten het plan niet te laten doorgaan. Dat werd duidelijk in een voorbereidende vergadering. Op 23 april zal het voorstel als hamerstuk worden vastgesteld.

Waarom een naamswijziging?

De naamswijziging zou volgens de gemeente aansluiten bij het streven om meer bezoekers naar het Nationaal Park en de Posbank te krijgen door gebruik te maken van de trein in plaats van de auto. De naamswijziging moest bezoekers erop wijzen dat het treinstation Rheden direct naast het Nationaal Park ligt en dat de trein een prima alternatief vervoermiddel is naar het park.

Minder druk op parkeerplaatsen

Het zou ook de druk op de parkeerplaatsen verminderen met ongeveer 20 auto’s in totaal. Omdat niet alle bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn, gaat het dan maar om zo’n 6 parkeerplaatsen. Wat het onderzoek naar de naamswijziging de afgelopen twee jaar heeft gekost, is nog niet bekend.