Nog steeds sluipverkeer bij Biljoen in Velp, maar geen handhaving (update)

Biljoen Velp. Foto: Martin slijper

VELP – De ‘Biljoen’ weg langs Kasteel Biljoen is in april 2023 afgesloten door de gemeente Rheden voor gemotoriseerd verkeer. Maar het lijkt erop dat de gemeente niet weet wat ze moeten doen met het sluipverkeer wat daar dagelijks voorbij raast.

Studio Rheden heeft meer meerdere malen aan de gemeente gevraagd waarom er niet wordt gehandhaafd. Maar die reageert al ruim een maand niet op mailtjes of een telefoontje..

Fixi

De klachten kwam aan het licht door klachten bij Studio Rheden. Daarnaast klagen mensen ook via Fixi. Maar ook daar krijgen mensen heel laat een reactie op vragen. Soms duurt een reactie 4 maanden, maar het kan ook 9 maanden duren voor inwoners een reactie via Fixi krijgen.

De weg is al een jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Maar veel automobilisten maken nog steeds gebruik van de weg en er wordt niet gehandhaafd. Wandelaars denken dat ze daar veilig kunnen wandelen, maar dat is niet zo. Veel auto’s blijven de verkeersborden negeren en rijden met hoge snelheid over de ‘Biljoen’ weg.

Er is hoop

Maar er is hoop voor de wandelaars mocht de gemeente Rheden niets doen. Prorail gaat mogelijk deze zomer een landbouwsluis plaatsen zodat sluipverkeer geen gebruik meer kan maken van de weg.

Update (12 april)

Frauke Schuurman, voorlichter van de gemeente Rheden wilde een dag na publicatie van dit artikel toch nog reageren op de vraag waarom er bijna nooit wordt gehandhaafd.

Over het rijden met hoge snelheid zegt de gemeente: “Verkeer mag hier 60 km per uur rijden. Het te hard rijden valt onder de bevoegdheid van de politie en niet van onze handhavers.”

Over handhaving zegt de gemeente: “Boa’s hebben hier wel bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren. Ook spreken zij mensen aan die hier in willen rijden(en willen parkeren) I.v.m. het stellen van prioriteiten kan de route niet altijd worden meegenomen in de surveillance.

Zie ook: Veel sluipverkeer bij Kasteel Biljoen in Velp, maar geen handhaving

Zie ook: Velp krijgt een nieuwe straat, maar niet zonder problemen