Grote verslagenheid na dood jeugdspeler SC Rheden

Bij SC Rheden hangt de vlag halfstok Foto: Omroep Gelderland
Bij SC Rheden hangt de vlag halfstok Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Bij voetbalclub SC Rheden heerst grote verslagenheid na het overlijden van een jeugdlid dit weekend. De jongen die in het onder-13-team van de club speelde, werd zaterdag tijdens de wedstrijd onwel. Later overleed hij in het ziekenhuis.

Alleen de vlag die halfstok hangt herinnert vandaag aan de tragische gebeurtenis van zaterdag. Voorzitter Michel Liet: “We zijn echt in ons hart getroffen door deze gebeurtenis.”

Jubileum werd afgeblazen

De voorzitter was zaterdag juist op weg naar de kantine om jubilarissen te huldigen. “Toen kwamen de kantinemedewerkers naar buiten en die vertelden mij dat alles werd gesloten in verband met het overlijden”, blikt hij terug.

Het hele buffet stond al klaar voor het jubileum, maar alles is direct afgeblazen, zo vertelt de verslagen voorzitter vandaag aan Omroep Gelderland. “Daarna heb ik binnen alle betrokkenen, onder wie de ouders en begeleiders van de spelers, toegesproken.”

Week van rouw

De club heeft een week van rouw afgekondigd en alle wedstrijden deze week afgelast. Volgend weekend neemt het eerste elftal een minuut stilte in acht en speelt daarna de wedstrijd met rouwbanden.

Dinsdag is er een besloten bijeenkomst voor alle clubleden. De club heeft ook al contact gehad met de school waar de overleden jeugdspeler op zat.

Ook de KNVB heeft medeleven betuigd: